Ajatuksia, runoja, elämänohjeita sekä tarinoita ja kuvia matkani varrelta. Totta ja tarua, omaa ja lainattua. Valokuvia.
'Matka Haltille 2012' - copyright Fanniilo

9. elokuuta 2011

Apilat ja uskomuksetLöysin viisapiloita ja mietin mikä niiden taikuus on. 
'Lisää kahvia noidalle' kirjoittajan blogissa oli tämä teksti apilauskomuksista.
Blogia ei enää löydy, mutta olen joskus lainannut tekstin tänne:

Apilat

"Apila on Irlannin epävirallinen tunnus. Apilat ovat olleet druideille pyhiä ja ne ovat kasveista maagisimpia.

Apila liitetään onneen, toiveisiin, rakkauteen ja ennustamiseen.

Yksilehtinen apila ennustaa menestystä, kaksilehtinen varakkuutta tai rakkautta, kolmilehtinen suojelee, nelilehtinen torjuu pahuutta ja tuo kantajalleen kyvyn parantaa, torjua pahaa, nähdä keijuja ja henkiä ja se suojelee hulluudelta, voimistaa psyykkisiä voimia ja johdattaa kullan, rahan ja aarteiden luo. Viisilehtinen apila saattaa houkuttaa voimakkaasti rahaa ja se liittyy viisilehtisyytensä vuoksi pentagrammiin.

Uskottiin että apilariitissä pitäisi pukeutua vihreään ja sitä pitäisi käyttää nimenomaan Beltanena (Vappu, 1.5.).

Apila kirkastaa näkemisen kykyä ja se liittyykin toisen todellisuuden näkemiseen. Menninkäiset viihtyvät apilaniityn lähettyvillä ja apilat vetävät keijuja puoleensa.

Apila tasapainottaa elementtien energioita itsessä ja se parantaa kykyä ymmärtää omia tunteita ja se auttaa pääsemään irti pitkäaikaisista tunneongelmista. Jos näet unta apilasta, onni, runsaus ja rakkaus ovat tulossa elämääsi.

Apilaa lisätään lemmenjuomiin lisäämään halua. Lisää apilaa kylpyveteen ennen kuin lähdet tekemään kihlaus- ja hääjärjestelyjä - se lisää onnea liittoon. Kylpyvedessä puna-apila saattaa auttaa raha-asioissa.

Apilaa käytetään yskään, astmaan, kuumeeseen, ripuliin, peräpukamiin, maksavaivoihin, reumatismiin, kihtiin ja se vahvistaa elimistöä, helpottaa vaihdevuosia ja kuukautiskipuja ja lievittää eturauhasvaivoja. Valkoapila vahvistaa yleiskuntoa ja sitä käytetään vilustumiseen, vatsa- ja kuukautiskipuihin, valkovuotoon, peräpukamiin, ummetukseen ja ripuliin.

Varoituksen sana: Ei pidä käyttää suuria määriä. "

Ei kommentteja:

Tiesithän, että kuvien ja tekstien kopiointi ei ole sallittua, mutta voit kyllä jakaa linkin tähän blogiin tai tekstiin. :)