Ajatuksia, runoja, elämänohjeita sekä tarinoita ja kuvia matkani varrelta. Totta ja tarua, omaa ja lainattua. Valokuvia.
'Matka Haltille 2012' - copyright Fanniilo

24. syyskuuta 2010

Kyproksella


Olimme ensimmäistä kertaa Kyproksella. Kuumaa ja kallista siellä oli, mutta käymisen arvoinen paikka silti. Lämpötila oli koko ajan 32-35 asteen välillä ja yötkin 22-25. Paikalliset ihmiset olivat aidosti ystävällisiä, avuliaita ja iloisia.

Lähdettiin Finnmatkojen kahden viikon Äkkilähdöllä, eikä hotelli ollut tiedossamme etukäteen.
Mennessä lento oli parituntia myöhässä.

Perillä odotti karmea yllätys, kun saavuimme yöllä Agia Napaan ja ns. hotelliimme . KKaras oli 'hotellina' oikea pohjanoteeraus.   ...huh, huh...
Huone oli kuin sauna ja ympäristö karu ja hoitamaton.
Jääkaappi oli munalukolla kiinni ja siitä olisi pitänyt maksaa 4 €/yö. Ilmastointi olisi maksanut 6 €/ yö, eikä huoneessa ollut mitään keittomahdollisuutta. Vettä  ei tullut juuri nimeksikään ja peti löyhkäsi tupakalle. Eipä oikein nukuttanut, ei, joten aloin heti puuhata hotellinvaihtoa.

fanniilo

Aamulla puoliltapäivin siirryimme Ayia Napan hulinasta Protarasiin, mikä oli paikkana ehdottomasti viihtyisämpi ja rauhallisempi.
Hotellikin oli kelvollinen ... Maistros, josta saimme huoneiston erillisestä pikku talosta merimaiseman kera. ... Ihanan kirkkaat vedet ja rannat hienoa valkoista hiekkaa tai kalliota.

Elämä alkoi hymyillä jälleen!

hiekkaliunna (kuva: fanniilo.com)
Protarasin rannoilla, hiljaisissa poukamissa sai nautiskella Adrianmeren aalloista omassa rauhassa. Siellä voi jopa pyöräillä turvalliseti erillisiä pyöräteitä pitkin. Bussikyyti oli halpaa, sillä päivälippu maksoi vain 2 € ja sillä sai ajaa niin paljon kun ehti päivän aikana. Kävimme bussilla mm. Paralimnin keskustassa -  valkoiseksi kalkitussa kaupungissa, jossa paikalliset elivät omaa elämäänsä.

Kotimatkalle lähdettäessä lento oli kuusi tuntia myöhässä!

Ei kommentteja:

Tiesithän, että kuvien ja tekstien kopiointi ei ole sallittua, mutta voit kyllä jakaa linkin tähän blogiin tai tekstiin. :)