Pari viikkoa Espanjassa

kartta

Tammikuun puolivälissä lähdimme pariksi viikoksi Espanjaan Costa Del Solin alueelle. Taisi olla jo kymmenes kerta tuolla alueella ...onhan se helppoa, kun on tuttu ja turvallinen paikka.
Lähtö piti olla Helsingistä 17.1. illalla. Nousimme normaalisti ilmaan, mutta kun matkustamon tv-monitori näytti, että kiersimme kahdeksikkoa Helsingin yläpuolella rupesimme pian ihmettelemään että mistä on kyse. Kohta kapteeni kuulutti, että koneessa on vika ja laskeudumme takaisin Helsinkiin, kun saamme ajettua tankkia sen verran tyhjäksi, että pystymme laskeutumaan.
Tarkoitus oli vaihtaa konetta, mutta sekään ei sitten onnistunut. Majoituimme hotelliin muutamaksi yön tunniksi ja aamulla oli uusi lähtö klo 7.

Seuraavana päivänä olimme Malagassa, josta jatkoimme Mijakseen, Riviera Del Soliin. Lämpötila oli Malagassa tulopäivänä + 16, mutta ensimmäinen lomaviikko oli kolea ja tuulinen. Öisin mysrskysi. Pohjos- ja Keski - Espanjassa oli kylmää. Madridissa satoi lunta, uutiskuvat kertoivat.

Lama näkyi katukuvassa lisääntyneinä kerjäläisinä. Hinta-taso oli huomattavasti halvempi kuin meillä.
Lama näkyi kaupassakin. Kassalla oli ennen pakkaaja kaupan puolesta ja muovikassit olivat ilmaisia. Niitä tuli yleensä 3-5 kappaletta joka kauppareissulla ostosten määrästä riippuen, muutama taavara per pussi.
Nyt pakkaajia ei enää ollut, vaan ostokset piti pakata itse ja kassa kysyi haluaako pussin. Pussin maksoi 2 senttiä. Meillä kaupan muovikassi maksaa 20 - 50 senttiä.
Kaupoista olivat hävinneet myös hedelmien punnitsijat, jota aiemmin punnitsivat ostamasi tuotteet. Nyt ne punnittiin itse, kuten meilläkin.


Loma kului mukavasti autoillen, eikä hellettä kovasti edes kaivattu. Kiertelimme rannikkoa Malagan ja Gibraltarin välillä.  Granadassa ja Rondassa olemme käyneet aikaisemmin, joten sinne emme nyt ehtineet.
Toisella lomaviikolla säätkin paranivat ja onnistuin jopa polttamaan nahkani auringossa.
Helmikuun alussa palasimme kotiin.
... JA KOTIIN OLI MUKAVA PALATA, mutta ensin pitää lähteä, että voi palata.


Autovuokrauksesta:  Muistakaa tarkistaa autovuokrauksen tiliveloitukset!
Autovuokraamot tekevät usein luottokortille n. 800-900 €, varauksen siltä varalta, että vuokra-auto jää palauttamatta. Varaus poistetaan kun auto palautetaan.

Meille kävi niin, että eräs halpa-autovuokraamo teki varausmaksu-veloituksen tililtä, vaikka auto palautettiin sopimuksen mukaan. Palauttaessamme vielä varmistin virkailijalta, että maksuvaraus varmasti poistuu ja asian piti olla kunnossa. Muutaman viikon päästä (Suomessa) havaisimme että raha oli viety tililtä.
Olin yhteydessä vuokraamoon ja maksu palautettiin tilille välittömästi, mutta se ei olisi palautunut ilman yheydenottoani!

aurinkoinen päivä
auringon palvontaa

parvelkemaisema

auringonlaskun aikaan (parvekkeelta)
Fuengirolan rantakadulla oli hienoa hiekkataidetta.
Taiteilija joutui kastelemaan teoksiaan useaan kertaan päivässä, etteivät työ tulokset 'valu hiekkaan'.
Ihastelevat ohikulkijat ja valokuvaavat turistit (minä myös) laittoivat vapaaehtoisesti muutaman euron aidalla olevaan rahakirstuun.







... keskeneräinen

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kahlil Gibran

Apilat ja uskomukset

Kuukausilorut