Ajatuksia, runoja, elämänohjeita sekä tarinoita ja kuvia matkani varrelta. Totta ja tarua, omaa ja lainattua. Valokuvia.
'Matka Haltille 2012' - copyright Fanniilo

20. joulukuuta 2007

Lomalta paluu


Kaamoksen keskellä on mukava muistella aurinkoista ja lämmintä lomaa Teneriffalla.


Puerto de la Cruz, Teneriffa
Aitoa kanarialaistunnelmaa henkivä lomakaupunki


Kanariansaarten vanhimmassa lomakaupungissa matkailulla on pitkät perinteet. Tänne saavuttiin jo 1800-luvulla nauttimaan lempeästä ilmastosta ja idyllisestä tunnelmasta, joka on edelleen tallella.
Lomallamme satoi vähän ainoastaan yhtenä päivänä, mutta muuten oli aurinkoista ja lämmintä, yön 19 - päivän 25 välillä. Onnistuimme jopa löytämään mittarin, joka näytti peräti 30 asteen lämpöä ;)

Kukkaköynnökset koristivat viehättäviä rakennuksia ja perinteisiä kanarialaisia puuparvekkeita.
Uudempaa arkkitehtuuria edustivat kuuluisan lanzarotelaistaiteilijan César Manriquen suunnittelemat Lago Martianezin merivesialtaat, joiden äärellä nautimme rennoista lomapäivistä. Merivesialtaiden kupeessa aurinko lämmitti aallonmurtajan suojaaman Playa Martiánezin rannan tummaa laavahiekkaa.

Istuskelimme palmujen ja laakeripuiden reunustaman Charcon aukion ulkoilmakahviloissa ja seurasimme kanarialaiskaupungin elämään. Kaupungin ulkopuolella levittäytyi hedelmällinen Orotavan laakso.
Vierailimme läheisessä Loro Parquen kasvi- ja eläinpuistossa ja koimme saman päivän aikana trooppisen sademetsän sekä lumen ja jään maailman, pingviineineen.

Katutaitelija teki meistä muotokuvat muistoksi matkaltamme.


Teide jäi kuitenkin kovan tuulen vuoksi kokematta, joten sinne on ehkä palattava vielä joskus.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tervetuloa Kotiin!
haluan toivottaa mukavat pyhät ja ennen kaikkea ONNELLISTA UUTTA VUOTA 2008!
Katson filmin kun on hieman rauhallisempaa käydä "koneella". Lapsenlapset kun ovat täällä niin ei mummo oikein saa aikaan kun vasta yöllä silmät ristissä,,,,
halit m a k i

Fanniilo kirjoitti...

Kiitos :)! Oli mukava tulla kotiin, kuten aina!
Sanotaan, että matkustamisessa on parasta lähtö ja kotiintulo!
Ja tottahan on, että voidakseen palata täytyy myös lähteä.

Tiesithän, että kuvien ja tekstien kopiointi ei ole sallittua, mutta voit kyllä jakaa linkin tähän blogiin tai tekstiin. :)